19.9.2012

Viikonlopun helpot herkut

Viime viikonloppuna ei mitään hi-tech kokkailuja harrastettu vaan hyvin suoraviivaista ja helppoa (ja nopeaa).

Lauantaina tehtiin ensimmäistä kertaa teriyaki lohta. Teriyakikastike on mulle varsin uusi tuttavuus, ensimmäisen kerran taisin maistaa vasta viime keväänä. Tämä ohje kilpailee yksinkertaisuudessaan pestokalan ohjeen kanssa.


Lohta teriyakikastikkeella


lohifilee
suolaa
teriyakikastiketta

Lohifilee pellille, päälle hieman suolaa ja sivellään teriyakikastikkeella. Uuniin 200 C n. 20 min ja valmista on.

Mieheni teki aikuiseen makuun vielä mausteisen kastikkeen, johon tuli vähän kaikkea: soijaa, teriyakikastiketta, limemehua, chiliä, basilikaa, valkosipulia, seesamiöljyä... mitäköhän vielä? Nämä kastikesekoitukset ovat mieheni erikoisalaa, mä seuraan mieluummin ohjeita, hän säveltää omasta päästään...
Miehen kesäprojekti


Kuvaa kalasta ei saatu, siitä pitivät nälkäiset pienet miehet huolen. Suoraan uunista lautasille ja suuhun. Ihmettelenpä vaan, että mikä ruokamäärä meille riittää muutaman vuoden päästä, kun nyt melkein kilo kalaa hävisi muutamassa minuutissa....

Sunnuntain menu oli lähes yhtä helppo. Grillattiin broilerifileitä pekoniin käärittynä. Nam! Ei tarvitse mitään muuta maustetta ja pekoni pitää broilerin mehukkaana.

Pekoni-broilerikääröt


broilerin ohuita rintafileitä
amerikan pekonia

Mango-kermaviilikastike
1 prk kermaviiliä
1/2 prk mangososetta
currya
grillimaustetta
suolaa

Kääri jokaisen rintafileen ympärille yksi pekoni. Grillaa miedolla lämmöllä n. 15 min.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...