13.10.2012

Lohikeittoa ja sämpylöitä

Tällä kertaa ruokalistalla lohikeittoa. Resepti on poimittu jälleen Hellapoliisin kirjasta. Ekalla kerralla kun tätä tein jäin kaipaamaan enemmän pureskeltavaa, joten tällä kerralla pilkoin mukaan reilusti perunoita.


Tässä keitossa on kiva vähän erinmakuinen liemi, johon ihastuin. Alla ohje sellaisena kuin minä sen tein. Keiton lisäkkeenä sämpylöitä, joiden ohje löytyy täältä. Sämpylät ovat muuten mielestäni kiva vierastarjottava, harva pystyy vastustamaan juuri leivottujen sämpylöiden tuoksua!



Lohikeitto



2 rkl öljyä
2 sipulia silppuna
3 varsisellerin (lehtiselleri) vartta ohuina viipaleina 
2-3 isoa porkkanaa viipaleina
6 perunaa
n. 1 ½ l vettä
2 laakerinlehteä
10 mustapippuria
2 kasvisliemikuutiota



1 pieni prk tomaattipyreetä
600–800 g lohikuutioita
1/2-1 dl lipstikkaa hienonnettuna
1/2-1 dl tilliä hienonnettuna
1/2-1 sitruunan mehu puristettuna
(suolaa)


Kuumenna öljy kattilassa.
Kuullota sipulisilppu, varsiselleriviipaleet ja porkkanasuikaleet. Lisää joukkoon vesi, perunat laakerinlehdet, mustapippurit, liemikuutiot ja tomaattipyree. Anna kiehua kunnes perunat ovat kypsiä ja lisää lohikuutiot.
Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä, kunnes kala on kypsää. (Tähän ei mene kuin muutama minuutti)
Ripottele joukkoon lipstikka ja tilli, lisää puristettu sitruunanmehu. Tarkista maku.
Lisää tarvittaessa suolaa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...