7.2.2013

Kastikkeita kalalle

Kala-auto kävi viime viikolla ja nyt on pakkanen täynnä kalaa. Kyllä se vaan niin on, että kalaa tulee syötyä paljon useammin kun sitä on pakkasessa valmiina kuin, että sen ostaisi joka kerta erikseen. Tällä kertaa kalamixissä oli mukana lohta, kuhaa, kampelaa, nieriää ja tonnikalaa.

Kuvassa tonnikalapihvi lime-korianterivoikastikkeella sekä paistettuja porkkanoita ja sipulia.

Tässä pari loistavaa kastiketta kalalle. Molemmat suht helppoja ja tosi maukkaita.

Lime-korianterivoikastike
2 annosta

Tämä kastike on napattu ohjelmasta 4 tähden keittiö. Ei kevyt, mutta tosi hyvän makuinen.

1 salottisipuli hienonnettuna
1 tl sambal oelekia (chilinen maustetahna)
½ valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 dl valkoviiniä
½ limetin mehu
2 rkl vispikermaa
100g voita huoneenlämpöisenä
2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
suolaa
valkopippuria

Sekoita kattilassa hienonnetut salotti- ja valkosipulit, sambal oelek, valkoviini ja limetin mehu. Käytin itse valmista limemehua ja määrä oli n. puoli ruokalusikallista.  Keitä, kunnes nestettä on jäljellä enää pari ruokalusikallista. Lisää kerma ja kiehauta. Ota kattila liedeltä ja vatkaa voi seokseen nokare kerrallaan. Mausta suolalla, pippurilla ja korianterilla (itse en lisännyt enää suolaa tässä vaiheessa). Ohjeessa oli, että kastike riittää neljälle. Meillä on riittänyt juuri sopivasti kahdelle eli neljälle on mielestäni aika pieni annos.

Chilikastike kalalle
2 annosta

Tämän ohjeen olen saanut thai ruokakurssilla. Ihana! Ja väkevä jos niin haluat...

yksi pieni chili tai maun mukaan
1 rkl tamarindia (mausteosastolta löytyy purkissa tamarinditahnaa)
2 salottisipulia hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
30g palmusokeria (tavallinen tai ruokosokeri käy myös)
3 rkl thai kalakastiketta (löytyy myös mausteosastolta)
(korianteria)

Murskaa chili ja sipulit (olen käyttänyt morttelia eli ensin hienontanut veitsellä ja sitten murskannut morttelissa tahnaksi)

Lisää tamarinditahna n. ½ dl:aan vettä. Keitä kokoon ja lisää sokeri ja kalakastike.

Paista chilitahnaa miedolla pannulla ja lisää tamarindiliemi päälle. Lisää halutessasi koristeeksi korianteria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...