26.4.2013

Puuroperjantai

Tarkoitus oli kirjoitella terassijuttuja, mutta tämä keli ei saa mua edes haaveilemaan kesästä. Sen sijaan ollaan lähes jouluisissa tunnelmissa. Puuroperjantai kuulostaa ehkä ankealta, mutta on kaikkea muuta. Me olemme nimittäin herkutelleet riisipuurolla.

Riisipuuro kuuluu poikien herkkuruokiin ja jos heidän toiveitaan aina kuuntelisin, niin riisipuuroa syötäisiin meillä ainakin kerran viikossa. Riisipuuro kärsii joulupuuron maineesta ja kieltämättä mulle tulee vähän jouluinen fiilis sitä keitellessä. Meillä puuro tehdään kaloreita säästämättä, sillä harvoin tarjottuna se saakin olla täyteläistä. Tällä kertaa keitin kaveriksi mustikkakeittoa. Tämä on myös kokkaajan suosikkeja, helppoa ja herkullista.


Riisipuuro

n. 30g voita
2 dl puuroriisiä
2 dl vettä
1l punaista maitoa
½ tl suolaa

Sulata voi kattilassa ja lisää mukaan riisit. Kuullota riisiä hetki ja lisää vesi. kun vesi on lähes imeytynyt riiseihin lisää maito. Anna muhia pienellä lämmöllä n. tunti välillä sekoitellen. Ota pois hellalta ja anna muhia vielä ainakin 15 min. Mausta suolalla.

Keitän puuron aina vesihauteessa, sillä siinä puuron voi lähes unohtaa hellalle muhimaan eikä pohjaanpalamisen vaaraa ole. 

Mustikkakeitto

3 dl mustikoita
6dl vettä
½ dl sokeria

½ dl vettä
1 rkl perunajauhoa


Tämä ohje on yläasteen köksänkirjasta, mikä edelleen on aktiivisessa käytössä. Lisää kattilaan mustikat, vesi ja sokeri. Anna kiehua 10 minuuttia. Sekoita pienessä astiassa perunajauhot ja vesi. Ota kattila pois liedeltä ja lisää perunajauhoseos pienissä osissa koko ajan sekoittaen. Anna keiton vielä kiehahtaa (älä keitä) ja anna sitten jäähtyä.

2 kommenttia:

  1. Oi, oi tekispä mieleni tuota puuroa just nyt! Mä olen puurojen ystävä, manna- ja riisipuurot suurinta herkkua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mannapuuroa en olekaan tehnyt ikuisuuksiin, pitääkin pistää mannaryynit ostoslistalle...

      Poista

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...