31.5.2014

Vaniljainen raparperi-mansikkamehu

Olkoon blogitauko tai ei, mutta tämä ohje piti saada talteen. Jo viime kesänä yritin tehdä raparperimehua, mutta lopputulos oli niin kirpsakka, että juomatta jäi. Nyt onnistuin muutaman reseptin yhdistämisessä niin loistavasti, että suosittelen kokeilemaan tätä, jos raparperipiirakkakiintiö on jo täynnä.



Pese raparperit, kuori halutessasi ja leikkaa muutaman sentin mittaisiksi paloiksi. Lisää kattilaan vesi, muutama mansikka ja vaniljatanko. Keitä n.10 minuuttia ja ota tämän jälkeen pois liedeltä. Lisää sokeri ja sekoita kunnes sokeri on sulanut joukkoon. Siivilöi ja anna jäähtyä. Lisää tarjoiluhetkellä mukaan vettä tai vichyä makusi mukaan.

Maistuu kesältä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos viestistäsi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...